Udtrykket i skillevæggene er så let, at det på afstand ser ud som om, der slet ikke er nogen væg.
Stilrene vægge og døre fra Skandi-Bo skaber transparens hos Ferring
Glasvægge og døre fra Skandi-Bo medvirker til den skandinaviske stil med masser af lysindfald i Ferrings nye domicil.
Loftshængt glas skærmer atriet mod det høje atrium.
Et domicil med syv etager og mange kontorer og laboratorier. Det lyder umiddelbart som noget, der kunne gå hen og få et lidt tungt arkitektoniske udtryk.
Ferrings domicil er imidlertid et forbilledligt eksempel på, hvordan stor volumen gøres svævende let, og det skyldes ikke mindst den løsning, der er valgt til de mange skillevægge og døre, produceret af Skandi-Bo.
Fra starten var det målsætningen, at Ferrings nye domicil på Amager skulle have et skandinavisk design, hvor stort lysindfald jo er en afgørende faktor. Og når lyset først var inde i bygningen skulle det udnyttes optimalt gennem meget lette skillevægskonstruktioner og glasdøre.
Forskellige løsninger var på tegnebrættet, og valget faldt på den løsning, som Skandi-Bo kunne skræddersy til projektet, og som både levede op til kravene om transparens, lydtæthed og brandsikkerhed.
- Arkitekten valgte den letteste og mest enkle løsning i vores sortiment, fortæller direktør Lars Birk Biller fra Skandi-Bo.
- Udtrykket er så let, at det på afstand ser ud som om, der slet ikke er nogen væg. Glasset fastgøres i diskrete profile i top og bund, men er ellers uden rammer, og så kan væggene leveres både brandklassificeret og uklassificeret med et design, der er så ens, at det er svært at se forskel, siger Lars Birk Biller.
Til laboratorierne er der valgt en særlig løsning, hvor væggene er ekstra nemme at rengøre.
Netop brandklassificeringen var også afgørende for valget af løsningen, idet vægge og døre skal kunne holde stand mod en brand i 60 minutter.
Lars Birk Biller er begejstret for Skandi-Bos medvirken i projektet, der er tegnet af Foster + Partners, som står bag nogle af de mest ikoniske byggerier på kloden.
- Det er et vildt imponerende hus, hvor vi viser, hvordan vi kan trække lys ind og indfri bygherrens og arkitektens ønsker, selv om der er krav til brandsikkerhed, siger Lars Birk Biller, der oplever, at Skandi-Bo i stigende omfang tages med i udenlandske projekter af danske arkitekter.
Stor ordre - og en ekstraopgave, som udfordrede kreativiteten
Selve ordren kan også siges, at være ”vildt imponerende”, og den har givet øget travlhed i den vestsjællandske virksomhed, hvor alt specialfremstilles.
- Vi har leveret cirka 300 døre og omkring 5.000 kvadratmeter skillevægge, herunder vores særlige løsning til laboratorierne, hvor væggene skal være ekstra nemme at rengøre, fortæller Lars Birk Biller.
Hertil kommer nogle særlige servicepaneler, som egentlig ikke er en del af Skandi-Bos sortiment.
- Vi blev spurgt, om vi kunne producere panelerne, og det kunne vi, siger Lars Birk Biller, som dermed også fik lejlighed til at bevise både den håndværksmæssige og kreative side af Skandi-Bo.
Endelig har virksomheden leveret nogle glasplader, som hænger ned fra loftet foran restaurantkøkkenet, så der skærmes af mod det høje atrium.