
Zink har kvaliteter som ikke bare bidrager til at bevare ældre bygningers æstetik og historiske værdi. Fotokredit: Architectuurstudio SKA
DGNB-godkendelse af zink skærper behovet for rådgivning
Siden 1. juli har zink kunnet indgå i DGNB-certificerede projekter, hvilket øger behovet for viden om, hvordan materialet anvendes korrekt og effektivt – både i forhold til bæredygtighedsstandarder og tekniske krav. Derfor opruster zinkproducenten Rheinzink nu for at kunne tilbyde teknisk rådgivning.
Teknisk rådgiver hos Rheinzink Lene Bommer
juli trådte den nye DGNB-manual fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri i kraft, og en af ændringerne er, at zink nu kan anvendes i DGNB-certificeret byggeri. Det er en vigtig anerkendelse, som zinkproducenten Rheinzink længe har efterspurgt, men det medfører også et behov for at udbrede viden om, hvordan det anvendes korrekt og effektivt:
– Det er vigtigt, at både rådgivere og bygherrer er klædt på til at bruge zink rigtigt – fra første streg i projektet. Her vil vi støtte vores kunder endnu bedre – både med teknisk viden og sparring til DGNB-relaterede projekter, siger Anne Mette Weng, administrerende direktør hos Rheinzink Danmark.
Derfor har Rheinzink Danmark oprustet med en ny teknisk rådgiver, Lene Bommer. Med en baggrund som DGNB-konsulent og bygningskonstruktør skal hun være med til at styrke Rheinzinks tekniske rådgivning og sikre, at såvel rådgivere som bygherrer får den nødvendige viden til at kunne anvende zink effektivt i tråd med de skærpede dokumentations- og bæredygtighedskrav.
– Lene har erfaring fra både tegnestuer, byggepladsledelse og leverandører og er derfor en stærk sparringspartner for arkitekter, rådgivere og bygherrer – ikke mindst i en tid, hvor både materialevalg og dokumentation er i skarpt fokus, uddyber Anne Mette Weng.

Store muligheder for at benytte zink i projekterne
Teknisk rådgiver Lene Bommer ser store muligheder for at bringe zink i spil i både nybyggeri og renoveringsprojekter:
– Zink er både holdbart og genanvendeligt, så det er et oplagt valg til cirkulært byggeri. At det nu også er godkendt til DGNB-certificerede projekter er endnu en kæmpe fordel, fortæller hun og afslutter:
– Materialet har kvaliteter som ikke bare bidrager til at bevare ældre bygningers æstetik og historiske værdi – det er også et holdbart materiale, der imødekommer nutidens krav. Jeg ser frem til at bringe min viden i spil inden for dette felt.