Det BIG-tegnede hotel- og kontorbyggeri ved Bassin 7 på Aarhus Ø begynder så småt at tage form.
Hotelprojekter i Aarhus giver travlhed hos Krone Vinduer
Den nordjyske dør- og vinduesproducent har landet ordrer for et tocifret millionbeløb til det BIG-tegnede Scandic-hotel på Aarhus Ø, det nye Moxy Hotel i Sydhavnskvarteret samt Comwells nye hoteltårn i centrum af byen.
Krone Vinduer fra Harken nær Hjørring spiller en væsentlig rolle i den igangværende byudvikling i Aarhus, hvor virksomheden markerer sig særligt i hotelbranchen. Man leverer vindues- og dørelementer til tre markante byggerier: udvidelsen af Comwell Aarhus på Værkmestergade med et nyt 15-etagers hoteltårn, det kommende Moxy Hotel fra Marriott International ved Kulbroen i Sydhavnskvarteret, og et nyt, imponerende hotel- og kontorkompleks ved Bassin 7 på Aarhus Ø, som vil udgøre 37.000 kvadratmeter fordelt på 18 etager.
Det spiralformede byggeri ved Bassin 7 skal blandt andet rumme Scandics første signaturhotel og har arkitekterne fra Bjarke Ingels Group (BIG) bag designet. Dette har ført til høje krav til vinduesleverancen. Krone Vinduer har her udviklet et specielt, smalt og elegant aluminiumsvinduesprofil, der komplementerer områdets rå og raffinerede udtryk, som er karakteristisk for den tidligere industrihavn. Bygningen får en udvendig trappe, hvor besøgende kan gå fra gadeniveau og hele vejen op til toppen, hvilket vil gøre bygningen til et offentligt og attraktivt udflugtsmål med et bytorv på femte sal. BIG’s arkitekt og partner Finn Nørkjær fremhæver, at det unikke vinduesdesign passer perfekt til bygningens moderne facade og tilfører en finesse og elegance, der minder om klassiske snedkervinduer.
Specialfremstillede elementer med smalle rammer og store glasarealer
Krone Vinduer står for leverancen af hele 5.200 kvadratmeter vinduesareal til det nye hotel- og erhvervsbyggeri ved Bassin 7, hvilket inkluderer specialdesignede skydedøre og store vindueselementer med mål op til fem meter i både højde og bredde, der skal bruges i restaurant-, skybar- og konferenceområderne. Krone Vinduer har tidligere leveret specialfremstillede elementer i eg/alu til ikoniske badehuse langs bolværket og til boligprojektet Kampanilen i samme område, hvor de skræddersyede vinduer blev skabt med unikke former og vinkler tilpasset bygningens arkitektur, herunder det markante ”klokketårn”.
For at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel har Krone Vinduer intensiveret produktionen og ansat flere medarbejdere. Virksomheden har gennem årene specialiseret sig i at designe og udvikle projektspecifikke vinduesløsninger med smalle rammer og store glasarealer. Dette nichefokus har sikret dem en stabil vækst, trods generelle udfordringer i vinduesbranchen. Ud over den stigende efterspørgsel fra erhvervsbyggerier ser Krone Vinduer også en øget interesse fra private til nogle af landets mest eksklusive boligprojekter.
Læs også:
SIMAC: At arbejde med transparens og lys
Flere ansættelser
Aktiviteten på fabrikken i Harken er høj, og produktionen er booket godt op frem til 2025. Siden juni har virksomheden ansat 40 nye timelønnede medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen.
- Den nuværende travlhed viser, at vi har haft godt salg i både 2023 og 2024. Efter et rekordår i 2022 valgte vi at sænke tempoet en smule for at sikre, at organisationen kunne følge med, men nu har vi øget kapaciteten for at imødekomme kundernes behov, siger adm. direktør Kaj Bundgaard i en pressemeddelelse.
Med den seneste ansættelse af nye medarbejdere har Krone Vinduer nu over 190 ansatte, hvilket svarer til niveauet fra rekordåret 2022. For at styrke leveringssikkerheden yderligere søger virksomheden fortsat en produktionschef og flere erfarne produktionsmedarbejdere.