
Skolen ved Dybbølsbro åbner i april 2025
Ny skole ved Dybbølsbro vil videreføre traditioner og sjæl
Skoleåbning markerer en ny begyndelse for børn og lokalsamfund på Vesterbro i København, hvor Skolen ved Dybbølsbro, tegnet af Nord Architects og BBP Arkitekter, viderefører traditionerne fra Gasværksvejens Skole.

Efter påske slår Skolen ved Dybbølsbro dørene op til en topmoderne skolebygning i hjertet af Kødbyen på Vesterbro og byder velkommen til 840 elever og 336 KKFO-børn i helt nye, inspirerende rammer. Den officielle indvielse finder sted fredag den 25. april 2025 med deltagelse af elever, medarbejdere, forældre, borgmestre og de centrale aktører bag byggeriet.
En ny skole med historiske rødder og høje ambitioner
Selvom adressen på Skelbækgade er ny, trækker skolen på stolte traditioner. Gasværksvejens Skole blev oprindeligt etableret i 1880, lukkede i 1996 for at genåbne i 2006 og er i dag en velfungerende skole. Nu flytter elever og medarbejdere 600 meter ned ad vejen og tager kulturen med sig ind i et skolebyggeri på 12.500 m², der forener funktionalitet, æstetik og fællesskab.Arkitektur og design i samspil med Kødbyen
Med sine hvide fliser og sit karakteristiske arkitektoniske formsprog er den nye skole bygget med respekt for Kødbyens visuelle identitet. Overborgmester Lars Weiss understreger, at bygningen både er integreret i bydelen og samtidig er et nyt bidrag til byens skolelandskab:
- København har fået en topmoderne og flot ny skole, der skriver sig ind i Vesterbros historie. Bygningen afspejler med sine former og de hvide fliser beliggenheden i Kødbyen og passer ind i helheden, men er samtidig helt sin egen. Jeg glæder mig over, at skolen ikke kun kommer elever og medarbejdere til gode, men også bliver til glæde for lokalsamfundet og foreningslivet, der kan bruge legepladser og udearealer, idrætshal og andre lokaler, når skoledagen er slut, siger Københavns Kommunes overborgmester Lars Weiss, Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.
En skole for fremtiden: fokus på trivsel, læring og bæredygtighed
Skolen er indrettet med moderne undervisningslokaler, faglokaler, idrætshal og en dedikeret madskole. Her er rammerne sat for at styrke børns trivsel, faglighed og sunde vaner. Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager beskriver skolen som et forbillede for fremtidens undervisningsmiljøer:
- Skolen ved Dybbølsbro er et eksempel på, hvordan en moderne skolebygning kan skabe de bedste rammer for børns læring og udvikling. Min ambition er, at vi i København bliver danmarksmestre i børneliv. Derfor er jeg stolt over, at vi nu kan tilbyde vores børn endnu en skole af højeste kvalitet, der understøtter både deres trivsel og faglighed, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, Konservative.
Skoleleder René Ørum ser også frem til at give Gasværksvejens Skole et nyt hjem med plads til videreudvikling og fortæller:
- Vi er spændte på at flytte til de nye rammer i Kødbyen, hvor der bliver plads til, at vores skole kan udvikle sig. Vi får nogle helt andre og bedre muligheder for at lave skole på bedste vis. Det fortjener eleverne så meget. Skolebygningen, vi kommer fra, har masser af kultur og sjæl, som vi gør alt for at pakke ned i flyttekasserne, så det kan videreføres i den nye bygning. Vi glæder os til at tage hul på et nyt kapitel i skolens stolte historie.
Et fællesskab for hele Vesterbro
Skolen ved Dybbølsbro er designet af Nord Architects og BBP Arkitekter samt landskabsarkitekterne BOGL som en åben og inviterende institution, hvor faciliteterne efter skoletid åbnes for foreningsliv, aftenskoler, idrætsudøvere og beboere på Vesterbro. Projektet har en samlet anlægssum på 516 millioner kroner og er en investering i fremtidens børneliv og byudvikling.
Fakta
Bygherre: Københavns Kommune, Byggeri København
Bygherrerådgiver: COWI
Totalentreprenør: Per Aarsleff (byggemodning) & BAM Danmark (byggeri)
Arkitekter: Nord Architects og BBP Arkitekter
Ingeniør: Norconsult
Landskabsarkitekt: BOGL