<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Specialkonstruerede klimavinduer sikrer arkitektonisk stilfuldhed
Specialkonstruerede klimavinduer sikrer arkitektonisk stilfuldhed

Specialkonstruerede klimavinduer sikrer arkitektonisk stilfuldhed


Design og bæredygtighed skal gå hånd i hånd. Derfor har danske Aluflam A/S udviklet en løsning, som er skræddersyet til begge krav. ”Klimavinduet” bidrager til et godt indeklima og kan produceres i et design, der passer perfekt til boligen som indadgående vindue med en bredde på kun 54 mm.

Kuldebroer i kælderen. Dug og vand fra badeværelset. Gennemtræk i vinterperioden. Det er alt sammen scenarier, som ejere og beboere især i ældre bygninger ofte har udfordringer med.

 

Derfor er det ofte disse udfordringer, som bygherrer og arkitekter ønsker løsninger til, når de kontakter specialfabrikken Aluflam A/S i forbindelse med renoveringer eller opførelse af nye bygninger, hvor de ønsker at komme de klassiske problemer i forkøbet.

 

- Mange rådgivere og boligejere ved ofte ikke, hvad de skal stille op med en byggesag, hvor de skal leve op til Bygningsreglement 15 eller 20, der har høje krav til energioptimering og tæthed, uden at de skal gå på kompromis med udseendet, fortæller adm. direktør Peter Birck fra Aluflam A/S.


Lever op til BR20-standarder

Efter en række henvendelser, der kredsede om de samme udfordringer, gik virksomheden i gang med at udvikle en helt ny vinduestype, der lever op til de højeste krav til bæredygtige løsninger og som samtidig kan imødekomme de krav til design, som arkitekter efterspørger i stadigt mere avanceret byggeri.

 

- Aluflam Klimavindue er en skræddersyet løsning, hvor vores ingeniører og designere har udviklet profiler, der er 54 mm smalle og med en lav u-værdi på 0,78. Det betyder, at vores 3-lagsvinduer lever op til BR20, mindsker bygningens energiforbrug og giver den tæthed, som kræves for at mindske varmeregningen, understreger Peter Birck.

 

Han tilføjer, at aluminium ligesom glas er 100 % genanvendeligt og i princippet kan omsmeltes og genanvendes i det uendelige. Derfor er Aluflams Klimavinduer oplagte i forbindelse med bæredygtige byggerier og taler ind til flere af FNs Verdensmål.

 

Kun det væsentlige er synligt

De smalle profiler er ikke det eneste, som bidrager til det flotte udseende. Vinduet har også skjult ramme og skjult beslag. Samtidig kan vinduet leveres med både skråt og plant indfald, som gør rammen unikt for vinduets udseende og giver mere lys til rummet.

 

- Med specialudviklede polyuretan-profiler afleder vinduet vand og kondens, hvilket muliggør en trepunktstætning for vinduet, siger Peter Birck.

 

Aluflam har egne udviklings- og testfaciliteter samt egen fabrik, der er ISO-certificeret og leverer CE-mærkede produkter. Søsterselskabet Aluflam Extrusion fremstiller selv rå aluminium profiler samt pulverlakere dem for at sikre et optimalt materiale flow, der forarbejdes på Aluflams egne fabrikker. Hele produktionen løses således inden for koncernen, hvilket giver mulighed for særdeles konkurrencedygtige priser, selv til specialdesignede løsninger.

 

 

Fakta om Aluflam Klimavinduer

  • Leveres med 2-lagsglas og 3-lagsglas, som lever op til hhv. BR15 og BR20.
  • Versionen med 3-lagsglas har en U-værdi på 0,782, hvilket lever op til BR20, hvor U-værdien max må være 0,8
  • Den synlige del af karmen/rammen er kun 54 mm, og kan leveres med skråt eller plant indfald.
  • Dybden på løsningen er op til 95 mm, afhængig af hvilket glas der vælges. Systemet kan leveres med en karmdybde på 149 mm.
  • Ved hjælp af specialudviklede polyuretan-profiler afledes vand/kondens og muliggør samtidig en 3 punkts tætning. Herved reduceres risikoen for kuldebroer.

 

Om Aluflam A/S:

  • Aluflam er en familieejet virksomhed, der har rødder tilbage til 1943, hvor Anton Birck Christiansen startede produktion af aluminiumsdøre, -vinduer og facader.
  • Gennem de seneste 25 år har virksomheden under barnebarnet Peter Bircks ledelse specialiseret sig mere og mere i brandsikre konstruktioner i glas og aluminium. Virksomheden kan således – udover almindelige facadeløsninger i aluminium - levere en lang række brandsikre konstruktioner fra brandklasse E 15 til EI 120 såsom facader, vinduer, døre, skydedøre, ovenlys og glastag.
  • Hovedkontoret er placeret i Roskilde, hvor 35 medarbejdere er beskæftiget. Herudover har virksomheden en stor afdeling i Odder, mens test til certificering foregår på virksomhedens egne faciliteter i Litauen. En stor del af produktionen foregår på Aluflams egne fabrikker i Polen. Aluflam har også faciliteter i USA, Asien og Dubai.