<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Arena Randers vinder pris - et moderne, multifunktionelt samlingssted
Arena Randers vinder pris - et moderne, multifunktionelt samlingssted

Arena Randers vinder pris - et moderne, multifunktionelt samlingssted

PROJEKTER Indeklima

Den nye Arena Randers har begejstret publikum, lokalbefolkning og fagfolk i en sådan grad, at den vandt den offentlige afstemning om ”Årets idrætsbyggeri 2021”. Fagjuryen fremhævede den gennemtænkte, arkitektoniske strategi, som har opgraderet det eksisterende byggeri og skabt helhed i et fragmenteret anlæg.

Kåringen har til formål at sætte fokus på folkesundheden og inspirere andre, der skal i gang med lignende byggeprojekter – i tråd med Nohrcons temadag ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter”. Efter en fagjury nominerede 5 projekter til prisen, har en offentlig afstemning nu afgjort, at Arena Randers fortjener titlen som Årets idrætsbyggeri 2021. Fagjuryen udtalte bl.a. følgende om Arena Randers ved nomineringen:

 

2Arena Randers_LINK arkitektur_Fotograf Thomas Illemann

 

- Arena Randers viser hvordan man med en gennemtænkt, arkitektonisk strategi kan opgradere et eksisterende byggeri og skabe helhed i et fragmenteret anlæg. Et smukt materialevalg sætter nye standarder for arenabyggerier. Et flot bud på, hvordan man kan skabe en facilitet, der både kan rumme de allerbedste i form af byens kvindelige håndboldligahold, men samtidig i dagligdagen kan være en facilitet, der skaber masser af plads til bredde- og foreningsidrætten. En meget gennemført arkitektur, der sikrer, at idrætsfaciliteten bliver en markant og æstetisk flot bygning i midten af byen.

 

Direktør i Arena Randers, Gitte Nørgaard, udtaler om prisen:

 

- Teamet bag Arena Randers og jeg er både stolt og glad over at modtage prisen for Årets Idrætsbyggeri 2021. Det er et projekt, der skal tilgodese mange forskellige behov og har en stor betydning for forenings- og erhvervslivet i Randers under sloganet ”Vi samler Randers”. Med multiarenaen har vi netop fået faciliteter, der udnytter fordelene ved synergi og fleksibilitet, og som i høj grad kan tiltrække store arrangementer på både nationalt og internationalt niveau.

 

Niels Bondrup Jensen, konkurrencechef hos Link Arkitektur, udtaler:

 

- Vi har med vores forslag til udvidelsen af Arena Randers haft et ønske om at samle alle områdets bygninger under ét fælles tag og dermed give Arena Randers nyt liv som kulturelt og sportsligt vartegn. Prisen for Årets idrætsbyggeri 2021 betyder for os, at vi er lykkedes med at forene nyt og gammelt byggeri i et helhedsgreb, som løfter oplevelsen af det samlede byggeri. Projektet skal tilgodese mange forskellige behov, lige fra den brede idræt til eliten og skal derudover kunne bruges i forbindelse med store kulturarrangementer. Det er altså et byggeri, der har en stor betydning for både Randers By, men også for den enkelte bruger – og det er vi meget stolte af at have bidraget til. I et år hvor fællesskabet har haft svære betingelser under COVID-19, håber vi, at det nye Arena Randers fremover kan være med til at danne rammer for mange gode og givende fælles oplevelser. Tusinde tak til alle, som har stemt på projektet og for den fine pris.

 

4 Arena Randers_LINK arkitektur_Fotograf Thomas Illemann

 

 

Vinderprojektet: sport, kultur og konferencer under ét tag

Brøndby Stadion stjal rampelyset fra Cepheus Park Randers, da det danske fodboldmesterskab blev afgjort i mandags, men nu kan randrusianerne juble over en titel til Arena Randers i stedet. Byen har fået et moderne bud på et sportsligt og kulturelt kraftcenter med plads til både verdens- og hverdagsmestre, kultur og konferencer.

 

Med 3 idrætshaller, sportscollege, motionscenter, café og den nye multiarena med møde- og konferencefaciliteter, er synergien mellem faciliteterne i top og mulighederne mange – f.eks. værtsskab for nationale og internationale stævner (3.200 tilskuere), kulturelle oplevelser og koncerter (6.000 gæster), og erhvervsmøder (2.500 deltagere).

 

5 Arena Randers_LINK arkitektur_Fotograf Thomas Illemann
3Arena Randers_LINK arkitektur_Fotograf Thomas Illemann
 
 

Det arkitektoniske helhedsgreb lægger ekstra lag og skalagivende elementer på den eksisterende bygning. Det svævende tag fortsætter fra den eksisterende hal ud over den nye hal og skaber sammenhæng og et smukt ansigt mod byen. Enkle og udtryksfulde materialer og farver giver hallen et eksklusivt look.

 

Multiarenaen lever op til navnet med særligt fokus på multifunktionalitet, f.eks. via de mobile tribunesektioner, der kan flyttes rundt og danne mindre rum i det store rum. Den store glasfacade giver mulighed for utraditionel anvendelse og for dagslys til både sport og møder. Arenaen er desuden udviklet med miljømæssig omsorg, energirigtige principper og driftsvenlige løsninger, herunder overholdelse af lavenergiklasse 2020.

 

FAKTA OM KÅRINGEN:

- 2. gang Nohrcon uddeler prisen

- Jury vurderede indkomne forslag og nominerede 5

- Offentlig afstemning om de 5 projekter

- Vinderen blev annonceret d. 26/5 2021

 

5 PROJEKTER VAR NOMINERET TIL PRISEN:

- Arena Randers

- Kampsportscenter Forum, Horsens

- Kultur- og Bevægelsespark Høng

- Seest Trailcenter

- Svømmehal Frederikssund Idrætsby

 

TEAMET BAG VINDERPROJEKTET:

- Bygherre: Arena Randers

- Arkitekt: Link Arkitektur

- Entreprenør: Max Bögl International SE, Filial Tyskland

- Ingeniør: Orbicon A/S (nu WSP Danmark A/S)

FAKTA OM VINDERPROJEKTET:

- Adresse: Fyensgade 1, Randers

- Type: 1. præmie i konkurrence

- Byggeform: Nybyggeri af hal og ombygning af anlæg

- Færdig: Maj 2020

- Areal: 7.900 m²

 

- Anlægssum: 90 mio. kr.

 

Anbefalede artikler