<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Arkitektonisk sammenhæng og den gode velkomst
Arkitektonisk sammenhæng og den gode velkomst

Arkitektonisk sammenhæng og den gode velkomst


MCH Messecenter Herning har på kort tid fået en ny ankomstbygning, en komplet gentænkning af ankomstområdet og alle udearealer samt en omfattende renovering af Indgang Vest. Fælles for projekterne er, at man ud over en sammenhængende visuel og funktionel opgradering er lykkedes med at skabe nye sammenhænge mellem bygningens ydre og indre, således besøgende får en god oplevelse allerede ved ankomsten.

 

- Hernings geografiske placering på Danmarkskortet gør, at vi ikke får noget forærende – som by er vi nødt til at gøre os umage, fortæller Mette Damkær, projekt- og programleder i Herning Kommune. Hun har været en del af et fælles projekt sammen med Realdania og MCH Messecenter Herning i en årrække, hvor der er blevet arbejdet målrettet på at styrke en sammenhængende gæsteoplevelse af MCH – fra ankomst til afrejse.

 

- MCH har gennem tiden primært haft fokus på det, som foregår inde i bygningerne. Nu er der skabt en større sammenhæng mellem oplevelsen udenfor bygningerne og indenfor. Med ankomstbygningen foran multiarenaen Jyske Bank Boxen har vi fået en markant bygning af Cubo Arkitekter, som er delvist transparent og på den måde viser sit indre frem, ligesom belysningen på facaden understøtter de store og farverige oplevelser, der venter inden i bygningen. Arkitekturen giver dermed en  ny dimension til oplevelsen samtidig med, at man nu slipper for at risikere at stå i kø i blæst og regn.

 

1_1920 

Økonomichef Bjarne Krogstrup har været ansvarlig for projektet fra MCH’s side, og han er også begejstret for det løft, som hele ankomstarealet har fået – både udearealer og bygningen:

 

- Vi kender vores gæster og arrangementer rigtig godt, og nu har vi fået de ydre rammer til at matche. De nye faciliteter er både funktionelle og arkitektonisk vellykkede – det giver virkelig mening, at man nu kan nyde tiden inden ens arrangement, ligesom man bedre kan fordøje oplevelsen bagefter.

 

Bjarne Krogstrup fremhæver også samarbejdet med Herning Kommune og Realdania hvor alle har bidraget positivt i forhold til at løfte både den arkitektoniske kvalitet og visionen om at skabe sammenhæng. Derudover har der været et rigtig godt samarbejde med en række rådgivere, som har været med til at realisere visionerne.

 

”En fantastisk oplevelse at se folk indtage de nye rum”

- Det var en virkelig dejlig oplevelse at se det hele blive brugt i stor stil til VM i Ishockey – hvordan der nu sad tusindvis af mennesker på den nye forplads og  og brugte området præcis som vi havde ønsket og håbet på, ligesom folk flød rundt mellem de forskellige haller – vekslende mellem ude og inde, siger Mette Damkær.

 

Det store landskabelige greb for ankomstområdet til MCH er at etablere en ny cirkulær struktur, der fungerer som en geometrisk modpol til messecenterets firkantede bygninger. Det nye eventområde har en indbygget fleksibilitet, så fladen både kan udnyttes til events som koncerter, ridebane eller markeder, men også til parkering

 

- Det store cirkulære landskabstræk er fantastisk godt tænkt af Schønherr Landskabsarkitekter, hvor der fra det nye centrum, som ringe i vandet, spreder sig en struktur med beplantning og trærækker, vejanlæg og p-struktur ud mod en dobbelt allé af hvidpil langs Vardevej, som med tiden vil blive en markant del af folks oplevelse, når de besøger MCH.

 

BOXEN_DSC_9285_1920
BOXEN_DSC_9686_1600
BOXEN_DSC_9704_1600
 
 

 

Det nyeste projekt er en renovering af Indgang Vest af Cubo Arkitekter, hvor man viderefører det arkitektoniske udtryk fra ankomstbygningen. Bjarne Krogstrup fortæller:

 

- Det har været en bygning med en vis 80’er æstetik, hvis man skal sige det pænt, og nu kan den det samme som ankomstbygningen i forhold til at give en god velkomst og skabe sammenhæng mellem ude og inde. Eksempelvis anvender vi samme trælameller og samme folie som ankomstbygningen, så formsproget videreføres og skaber genkendelighed. I det hele taget har Messecenter Herning fået en arkitektonisk identitet i bygning og landskab, som vi kan fastholde og arbejde videre med.

 

Mette Damkær slutter af med at fortælle, at næste mål for Herning Kommune er at skabe en bedre forbindelsen mellem Herning by og MCH, så der er mulighed for at hvile sig og få en god oplevelser, hvis man vælger at gå eller cykle til og fra messecenteret.BOXEN_DSC_9834_1600
BOXEN_DSC_9773_1600
 
 
Anbefalede artikler