<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nyt Beckhoff-domicil bliver digitalt levende
Nyt Beckhoff-domicil bliver digitalt levende

Nyt Beckhoff-domicil bliver digitalt levende


Når Jette møder ind på arbejde i Beckhoffs nye domicil vil hendes arbejdsstation med alt hvad dertil hører af lys, varme og luft tilbyde hende mest mulig komfort. Nøgleordet er intelligent styring af alt på én platform.

Det er august, og en varm og solrig dag venter forude. Jette møder ind tidligt for at kunne nå en dukkert i Kolding Fjord om eftermiddagen. Hun møder ind som den første og slår via en håndscanner automatisk tyverialarmen fra. Bygningen genkender Jette og ved, hvor hun sidder. Lyset tænder automatisk i hendes arbejdszone, solgardinet tilpasser sig automatisk morgenstrålerne, og klimaanlægget indstiller sig på tør luft. Farvetemperaturen fra loftsbelysningen er desuden lidt koldere i dag end i går, hvor det var gråvejr.

 

I løbet af få sekunder har lys, varme og luft tilpasset sig den komfort, der er bedst for Jette. Lige netop i dag.  

 

- Da beslutningen om at bygge et nyt domicil blev truffet, gik vi straks i gang med at drømme stort. Inden for bygningsautomatik er det muligt at skabe intelligente bygninger, der sætter medarbejderne i centrum, samtidig med at energiforbruget optimeres. Huset optimerer ikke alene lys, varme og luft i forhold til alle de live-værdier, vi kan monitorere, herunder udetemperatur, luftfugtighed, vindretning og strålingsniveauet fra solen. Vi vil også ved hjælp af sensorer kunne få et ret præcist billede af, hvordan vores bygning lever i hverdagen, og hvor vi kan skabe energibesparelser, siger Michael Nielsen, adm. direktør i Beckhoff Automation.

 

 

Lysstyring i en klasse for sig

Stadig flere bygninger bliver intelligente, men den automatiske styring af farvetemperatur i Beckhoffs domicil er state-of-the-art.

 

- Det særlige er, at både lyset i loftet tilpasser sig dagslysets rytme afhængigt af årstiden.  Farvetemperaturen er varm, hvis det er mørkt og gråt udenfor, men kold hvis det omvendt er solrigt udenfor. Farvetemperaturen tilpasser sig mange gange om dagen, så arbejdslyset til enhver tid er optimalt. Også når alle årstider synes at passere i løbet af en enkelt arbejdsdag, siger Henrik M. Byrialsen, Support Engineer, Beckhoff Automation.

 

Alt på én platform

Det kan være vanskeligt at spotte med det blotte øje, om en bygning er intelligent eller ej. For kabler og sensorer er gemt bag vægge og paneler. Netop derfor er det vigtigt for den efterfølgende styring og drift, at alt snakker sammen fra start via én fælles platform, mener Henrik Byrialsen.

 

- Skal noget ændres eller udskiftes, kan vi nøjes med at konfigurere frem for at planlægge besøg af en håndværker, der skal tjekke kabelfejl eller koble nye kabler sammen inde i væggen. Når alt fungerer, er det knap så vigtigt, hvor mange systemer tingene er bygget op i. Men den dag noget fejler, er det en stor fordel kun at have ét system, dvs. konfiguration, styring og drift ét sted fra. Det handler om at tænke digitalt fra start, siger han. 

 

Med alt samlet på én platform bliver omkostningerne til styring og drift lavere. Selvom investeringsomkostningerne i gennemsnit er 20% dyrere, er besparelsen på drift tilsvarende 40% i gennemsnit. Dertil kommer energibesparelsen.

 

- Der er meget tid at spare, når drift og styring kan foregå i ét system. Det er vigtigt at tage med i beregningen, hvor nemt det er at servicere bygningen og brugerne efterfølgende, siger Henrik M. Byrialsen. 

 

Med en fælles platform er huset fremtidssikret, da Beckhoff meget nemt kan implementere nye funktioner ved hjælp af software moduler. Kun fantasien sætter grænser.

 

Kjærgaard er integrator på Beckhoffs domicil, der også vil fungere som levende showroom. Ventilations- og køleanlægget er fra Climaveneta - alt andet er baseret på Beckhoffs egne løsninger. Beckhoff flytter ind i sit nye domicil på Birkemose Allé 1 i Kolding i august 2020.

 

Om Beckhoff Automation ApS

Beckhoff Automation er global udbyder af universelle og åbne kontrol- og automationsløsninger med kontorer i 75 lande. Produkterne kan anvendes som enkeltkomponenter eller integreres i komplette kundetilpassede kontrolsystemer inden for alle industrier. Beckhoff arbejder tæt sammen med andre førende teknologiudbydere for at bringe de nyeste teknologier og mest effektive løsninger til markedet.