<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Se vinderne af Urban Adaptation: Fleksibelt og bæredygtigt byggeri
Se vinderne af Urban Adaptation: Fleksibelt og bæredygtigt byggeri

Modu-Rot

Se vinderne af Urban Adaptation: Fleksibelt og bæredygtigt byggeri

I Urban Adaptation-konkurrencen fik arkitekter og studerende fra hele verden opgaven at udvikle et innovativt, modulbaseret trædesign eller et byggesystem, der er nemt at tilpasse til de forskellige behov i lokalsamfundet. Konkurrencen var arrangeret af Metsä Group, Aalto Universitet og det finske miljøministerium.

Alt for ofte er bygninger statiske og har kun fokus på lokalsamfundets aktuelle behov. De tjener det formål, de er designet til, men når byer vokser, og lokalsamfundets behov skifter, bliver det et problem. Det kan også være nødvendigt hurtigt at kunne tilpasse sig en ændret livsstil, f.eks. at kunne arbejde hjemmefra. Resultatet af Urban Adaptation-konkurrencen viser, hvordan modulbaseret byggeri med industrifremstillede træprodukter som Kerto LVL (lamineret finertømmer) giver mulighed for tilpasningsvenligt, bæredygtigt og omkostningseffektivt byggeri.

 

S M L XL exterior_1600S M L XL

 

- Vi har set mange interessante bidrag fra hele verden, og det illustrerer, hvor universelt og anvendeligt et modulbaseret system med træprodukter kan være, siger Rahel Belatchew, chefarkitekt og stifter af Belatchew Arkitekter i Sverige. Det andet medlem af juryen var Minna Riska, arkitekt og partner i MDH Arkitekter i Norge.

 

De i alt i alt 154 bidrag fra 48 forskellige lande blev evalueret anonymt. Ud over visuelle og funktionelle kriterier skulle designet kunne fremvise (1.) tilpasningsevne, (2.) modularitet og (3.) bæredygtighed. Vinderne er:

- Førstepræmien på 15.000 euro: S M L XL, af Francesco Allaixog og Julio Orduña, Finland

- Andenpræmie: 5.000 euro: Zerno, af Alexandra Chislavleva, Sergey Ogorodnikov og Xenia Yakimenko, Rusland

- Hædrende omtale: Modu-Rot, af Onur Karataş, Alp Fahri Ardıç og Muhammed Yasin Gülmez, TyrkietVinderdesignet, S M L XL, er en alsidig bygning med gulv i fire varierende højder, så det er muligt at skabe forskellige rum, der passer til forskellige funktioner og aktiviteter. En meget stor variation i sektionerne er kombineret med en meget enkel plantegning. Trækonstruktionens design er en kombination af bærende GLVL-bjælker og - søjler, CLT- eller LVL-plader og Kerto-Ripa-elementer.

 

SMLXLinterior_1600S M L XL interior

 

- S M L XL er en gennemtænkt løsning, der viser fleksibiliteten ved modulbaserede trækonstruktioner inden for rammerne af et program, der kan tilpasses over tid, så det bliver muligt at skabe et programmix, som er under konstant forandring, siger Rahel Belatchew.

 

- Vi er glade for den store interesse for konkurrencen. Det er en god måde at sprede budskabet om de muligheder for effektivt og miljøvenligt byggeri, der ligger i industrifremstillede træprodukter, siger Jussi Björman, Director, Business Development, Construction hos Metsä Wood.

 

Se vinderbidragene her

 

Metsä Wood er en af Europas førende producenter af industrifremstillede træprodukter. Det er vores mål at betjene tre segmenter: byggebranchen, industrien og distributionskunder. Vores primære produkter er Kerto LVL, krydsfiner og andre træprodukter.

 

ZernoPreview_1600Zerno Preview
Anbefalede artikler