
Første trin i transformation af Danske Bank til Laksegadekvarteret
På Kongens Nytorv i København er arbejdet med at omdanne Danske Banks tidligere hovedsæde i gang. Den svenske tegnestue Krook & Tjäder står for projektet, der favner både kulturarv, byrum og nye funktioner.

Med afsæt i en 150 år lang bankhistorie er omdannelsen af Danske Banks tidligere domicil på Kongens Nytorv nu skudt i gang. Det traditionsrige kvarter transformeres over de kommende tre år til et levende byrum under navnet Laksegadekvarteret. Projektet omfatter etableringen af detailhandel, restaurationer, kontorer, hotel og parkeringsfaciliteter.
Bygherre på projektet er Thylander A/S i samarbejde med KanAM Grund Group samt en tysk pensionsfond. Transformationen bliver udviklet i tæt samarbejde med arkitekter, ingeniører, entreprenører og myndigheder.
Kulturarv og arkitektur i tæt dialog
Krook & Tjäder står for transformationen af cirka 25.000 m² af de eksisterende bygninger, der spænder fra slutningen af 1700-tallet til 1930’erne. Hver bygning behandles som en arkitektonisk individualitet med egne konstruktionstekniske og historiske karakteristika.
– Det er med stor ydmyghed og respekt, at vi tilgår dette enestående projekt, fortæller Lars Gunnarsson, ansvarlig arkitekt hos Krook & Tjäder Malmö, i en pressemeddelelse.
Et centralt element i projektet er restaureringen af bygningerne i deres oprindelige udtryk og samtidig at sikre, at de historiske lag forbliver aflæselige. De fredede bygningsværker udgør ikke blot en del af Københavns arkitektoniske kulturarv, men også af Danmarks samlede bygningshistorie.
Nye forbindelser og byrum i indre by
Projektet indebærer etableringen af nye passager på tværs af kvarteret, grønne beplantninger og en ny pladsdannelse. Ambitionen er at aktivere de historiske strukturer med nye funktioner og skabe en mere åben, tilgængelig og levende bydel midt i København.
Byggepladsen er nu afskærmet og når hegnet fjernes om få år, vil området fremstå som et revitaliseret bykvarter, der inviterer borgere og besøgende indenfor.
Læs om flere transformationsprojekter, der er udviklet med respekt for historien og nye behov