<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Carlsbergs domicil – i øjenhøjde med byen og historien
Carlsbergs domicil – i øjenhøjde med byen og historien

Carlsbergs domicil – i øjenhøjde med byen og historien

Fotos: Tine Bek

Bryggerivirksomheden er kommet i mål med sine ambitioner om en åben og transparent bygning, der herved både giver et optimalt arbejdsmiljø og komplimenterer de historiske omgivelser. 

650 Carlsberg-medarbejdere nåede lige at flytte ind i det nye domicil af C.F. Møller Architects på Valby Bakke, inden covid-19 ændrede arbejdslivet i Danmark. Men direktør for Carlsberg Ejendomme, Jakob Stilov, fortæller, at man foreløbig har fået en overvældende positiv respons:

 

- Vi har haft meget høje ambitioner for hvad, huset skulle kunne. Først og fremmest skal folk skal kunne være stolte, når de tager på arbejde. Vores hovedkvarter skal være en attraktiv arbejdsplads – og det handler ikke kun om Carlsbergs produkter og brand – men også at man befinder sig i attraktive fysiske rammer med et godt indeklima. Mens vi taler lige nu, kan jeg se ud på Søndermarkens grønne træer, og selvom Valby Langgade er travlt befærdet, kan jeg ikke høre noget fra trafikken overhovedet takket være tre-lags glas, ligesom loftets akustikpuds, bambusgulve og nanoperforerede paneler på væggene er med til at sikre en sublim akustik i bygningen, uden at her er lyddødt.

 

_O0A7283 copy_1600
_O0A7355 copy_1600
_O0A7155 copy_1600
_O0A7430 copy_1600
 
 

 

Samspillet mellem det ydre og indre

Carlsbergs hovedkontor er ikke en høj bygning, men med beliggenhed på toppen af Valby bakke er det muligt at have udsigt 360 grader rundt. Den skrånende grund betyder, at man kan gå ind i stueetagen, og for enden af bygningen har man en udsigt over Carls Villa, Gærtårnet og Elefantporten. Jakob Stilov lægger stor vægt på disse sigtelinjer, som forbinder det ydre og indre i det transparente hus:

 

- Den eneste vej ind i bygningen er gennem atriet, hvor man får et helt fantastisk view til Carls Villa og én af de fineste haver i København – det er faktisk som at se ud på et maleri, og den det samspil mellem husets indre og ydre fungerer virkelig godt.

 

_O0A8424 copy_1600
_O0A8728 copy_1600
_O0A7842 copy_1600
 
  

Passion for arven

- Vi har gennem årene flyttet en del rundt, men nu har vi bygget Carlsbergs sidste hovedkvarter. Det er et virkelig stort ansvar, og hovedkontoret ligger på et helligt område for Carlsberg, helt tæt på kilden, det rene vand, hvor det hele begyndte. Det går igen i det vandelement, der løber som en grænse mellem bygningens udearealer og Carls Have, hvor kontorbygningen omfavner og beskytter den historiske have, fortæller Jakob Stilov og fremhæver samarbejdet med arkitektfirmaet C.F. Møller:

 

- Man fornemmer tydeligt deres passion for arven, således byggeriet er i samspil med de historiske omgivelser og Carls Villa. Vi har fået en bygning og udearealer, som giver meget tilbage til området, hvilket er fuldstændig i J.C. Jacobsens ånd. Før var der et stort plankeværk ud mod byen og en lukket have – nu kommer der offentlig adgang til Carls Have, som åbner i 2. halvår 2021.

_O0A8048 copy_1600
_O0A8887 copy_1600