Eftex ApS: in situ-løsning letter renoveringen
Når Milling Hotels renoverer deres knap 800 hotelværelser, er det vigtigt, at løsningerne er effektive, hurtige og nemme at implementere i de gamle hotelbygninger. Derfor er valget faldet på den fleksible in situ-løsning med Lewis Svalehaleplader fra Eftex ApS.
Ældre bygninger og præfabrikerede betonelementer er en dårlig kombination. De gamle konstruktioner kan ikke bære vægten af den tunge beton, ofte er der ikke plads til at støbe de tykke betondæk, og endelig er det tit ikke fysisk muligt at få det præfabrikerede element ind gennem de eksisterende vinduer og døre uden at skære dem op. Løsningen hedder in situ.
- Når man renoverer gamle bygninger, må man tænke i andre baner, og her kommer vores in situ-løsning ind i billedet, siger Flemming Andersen, direktør i Eftex ApS.
Eftex ApS har specialiseret sig i dæk og etageadskillelse til virksomheder og private, og netop in situ-løsningen med Lewis Svalehaleplader er et populært kundevalg ved renovering og ombygningsopgaver. Stålpladerne lægges direkte på strøerne, hvorpå der støbes et tyndt betonlag. Der kan også integreres gulvvarme, lyddæmpende eller brandhæmmende materiale i løsningen.
- Det er en nem og simpel løsning. Vi leverer pladerne i de ønskede mål, så de nemt kan samles på stedet. In situ-løsningen er desuden miljørigtig, fordi man reducerer brugen af beton og armering og dermed udledningen af Co2, påpeger Flemming Andersen.
In situ på Milling Hotels
Milling Hotels består af ti hoteller. Fælles for dem er, at de har charme og sjæl og er centralt beliggende i ældre bygninger. Derfor er renoveringen af de knap 800 værelser en løbende proces.
- Det er vigtigt, at gæsterne ikke bliver generet af arbejdet. Derfor skal vi være hurtige og vælge effektive løsninger. Samtidig skal vi tage højde for, at vi arbejder med en gammel byggemasse, siger hotelejer Jan Milling, der er uddannet tømrer og selv styrer alle renoveringsprojekterne.
Badeværelsesgulvene skal have gulvvarme og fliser, men i de ældre hotelbygninger er der ikke plads til at støbe tykke betongulve, ligesom vægten bliver for tung til de gamle konstruktioner.
- På alle vores badeværelser lægger vi Lewis Svalehaleplader fra Eftex ApS. Fidusen er, at vi kan reducere betontykkelsen ned til fem-seks centimeter. Det betyder, at vi ikke behøver at slæbe ret meget cement ind på hotellet, for det er tungt og besværligt og generende for gæsterne, påpeger Jan Milling.
Han påpeger, at in situ-løsningen er nem at arbejde med, og samtidig fungerer pladerne som sikkerhedsgulv under arbejdet, så der ikke skal bruges tid på at lægge sikkerhedsgulv.
- Pladerne er nemme at arbejde med, og det betyder meget, når man står på et lille areal som et badeværelse. Med Svalehalepladerne kan vi støbe et meget let og utrolig stærkt gulv, som ikke slår revner bagefter, siger hoteldirektøren.
På stand A-1910 på Byggeri 20 demonstrerer Eftex ApS in situ-løsninger med Lewis Svalehaleplader.
Lewis Svalehaleplader
Lewis Svalehaleplader har siden 1930 været anvendt ved in situ-støbte løsninger i tag og etageadskillelse. Pladerne kan både anvendes til renovering som nybyggeri. De kan anvendes på træbjælkelag og udmærker sig ved en minimal anvendelse af beton og stål, men har alligevel en meget høj bæreevne. Bruges svalehalepladerne sammen med Eftex Trinlydsdæmpende Materiale reduceres både luft og trinlyd op til 40 procent i forhold til traditionelt opbyggede gulve. Et betongulv med Lewis Svalehaleplader på træbjælkelag opnår en brandsikring på REI 60-90 afhængig af udførelsen.