<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Iscenesættende lysdesign komplementerer moderne og klassiske byrum
Iscenesættende lysdesign komplementerer moderne og klassiske byrum

Iscenesættende lysdesign komplementerer moderne og klassiske byrum

Til foråret 2021 introducerer Louis Poulsen Flindt Plaza; en ny skulpturel lygte designet af Christian Flindt, der forener designfleksibilitet og moderne æstetik. Med sin modulære opbygning, der nemt kan tilpasses omgivelserne, er Flindt Plaza ideel til større belysningsprojekter i fremtidens offentlige rum og landskaber.

Lygten Flindt Plaza er det nyeste medlem af Flindt-serien, som er udviklet af den prisvindende danske designer og arkitekt Christian Flindt i samarbejde med Louis Poulsen. Flindt Plaza imødekommer behovet for iscenesættende og fleksibel – samt diskret – belysning i større skala til offentlige parker, torvepladser, bymidter og havnefronter. Det æstetiske design har samme skulpturelle fremtræden som resten af Flindt-serien, som komplementerer både moderne og klassiske byrum.

 

- Flindt Plaza handler om at skabe inkluderende og iscenesættende belysning af et bestemt miljø – ikke kun for sikkerhedens skyld eller fordi man skal have lys nok til at kunne gå rundt og se tingene omkring sig, men for at skabe et miljø, der er attraktivt og inviterer til leg og social interaktion udenfor. Dette er vigtigere end nogensinde før, når man planlægger og udvikler byrum i dag, siger Kasper Hammer, Director for Product & Design – Architectural & Outdoor at Louis Poulsen.

 

Lygten tager udgangspunkt i samme formsprog og den centrale idé i Flindt-serien – en enkel asymmetrisk udskæring, der åbner op for lyset. Denne karakteristiske udskæring giver belysningsarmaturet personlighed og fungerer som reflektor, der afskærmer lyset og gør det behageligere i mørket, mens det samtidig former lysets retning præcis derhen, hvor der er brug for det. Ideen bag det skulpturelle design i Flindt-serien opstod i 2011, da der var brug for en mere raffineret pullert til at belyse parken ved siden af Kunsthal Brænderigården, som nu er kendt som Viborg Kunsthal. Armaturet blev så godt modtaget, at Louis Poulsen besluttede sig til at videreudvikle det i samarbejde med Christian Flindt.

 

Pullertens materialeegenskaber, lysfordeling og effektivitet blev optimeret, og i 2014 blev pullerten lanceret som Flindt Pullert på Light + Building-messen i Frankfurt.

 

Denne fleksible pullerts enkle æstetik – med både funktionel og indbydende belysning – har lige siden gjort Flindt Pullert til et sikkert og attraktivt valg. Pullerten komplementerer elegant byparker og andre offentlige rum i dagtimerne og bidrager til tilgængelighed og tryghed når man bevæger sig igennem det offentlige rum i aftentimerne.

 

49601_2
49603_2
 

 

Med udgangspunkt i Flindt Pullerts succes udgør Flindt Plaza en oplagt udvidelse af Flindtserien som imødekommer krav til projekter i større skala som fordrer højde og robusthed, samtidig med at belysningen bidrager æstetisk i sit formsprog. Belysningsmodulerne kan justeres med plus/minus 5° lodret og 360° vandret, hvilket giver mulighed for en varieret lysfordeling som skaber liv og indbyder til ophold og leg.

 

- Med Flindt Plazas modulopbyggede princip kan du rette lyset i en bestemt retning for at skabe en iscenesættende belysning. Helt op til den endelige installation og under selve driften kan modulerne fortsat justeres og lyskeglens vinkel ændres, siger Kasper Hammer.

 

Flindt Plaza kan i visse konfigurationer sammensættes til at have fire meget fleksible armaturer på samme pæl.

 

- Det at skabe iscenesættende belysning i et miljø handler også om at sikre fleksibilitet. Det var vigtigt for os at skabe et modulært system, der kunne anvendes i designprocessen i samarbejde med belysningsdesignere, arkitekter og byplanlæggere, for at sikre, at vores miljøer bliver indbydende for alle, siger Kasper Hammer.

 

Armaturet udsender et nedadrettet lys. Lyskilden er skjult øverst i den asymmetriske udskæring på siden af lygten, hvor vinklen fungerer som reflektor, der afskærmer lyset og skaber et organisk mønster på belægningen omkring lygten.

 

Flindt Plaza fås i en varm corten- eller aluminiumfarve med struktureret overflade. Den strukturerede finish giver ikke kun mulighed for mere synlighed og elegant refleksion – både i sollys og kunstig belysning – men sikrer slidstærkhed i de forskellige miljøer, hvori lygten anvendes. Flindt Plaza kan fås fra foråret 2021.

 

49605_2

 

 

Om Christian Flindt

Københavner og belysnings-, møbel- og industridesigner Christian Flindt (født 1972) har etableret et internationalt ry for sine nytænkende og dristige design og en tilgang, der viser, at han tør at eksperimentere og skabe nye forbindelser imellem mennesker. Flindt blev uddannet MAA og MDD ved Aarhus Arkitektskole i 2002 og startede sin egen designvirksomhed i 2003. Christian Flindt startede sit samarbejde med Louis Poulsen i 2006 og udviklede her igennem Flindt 220-gulvlampen, Flindt 220-pendlen, Flindt 475-pendlen, Flindt Pullert, LP Grand-pendlen og Flindt Væg. Flindts arbejde med LED-design har gentagne gange fremhævet hans evne til at samle helt forskellige felter som for eksempel belysning og møbeldesign.

 

Om Louis Poulsen

Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen, som blev grundlagt i 1874, skaber produkter med udgangspunkt i dualiteterne inden for design og lys. Hver eneste detalje i designet har et formål. Og hvert eneste design starter og slutter med lys. Louis Poulsen tilbyder en bred vifte af belysningsløsninger til både det professionelle og private marked – med lys og løsninger til både indendørs og udendørs brug.

 

I tæt samarbejde med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato og GamFratesi har Louis Poulsen i tidens løb formået at etablere sig som en af de vigtigste globale udbydere af arkitektonisk og dekorativ belysning. Louis Poulsen har en global tilstedeværelse med udstillingslokaler i København, Miami, Oslo, Los Angeles, Tokyo og Düsseldorf.

 

Produktinformation og specifikationer

Design: Christian Flindt

År: 2021

Mål (BxHxL): Hoved: Ø140x500 mm + 100 mm til flange og smart-konnektor

Top: Ø140x150 mm

Mast: Ø140x3500 mm (fås i yderligere højdevariationer)

Montage: Driverposition: Driver integreret i hvert hoved. Mast fås til installation i jorden eller med fodplade til overflademontage.

Mastediameter: Ø140 mm.

Armaturhoveder tilsluttes konnektorer og kan monteres oven på hinanden og fastgøres med to skruer. Op til fire hoveder på samme mast afhængig af den samlede højde. Reflektor kan vippes +/- 5 grader udefra, og hovederne kan drejes 360 grader.

Looping: Hoveder tilsluttes med smart-konnektorer.

Installationskabel: 5 m 5x1 mm² (klasse I) eller 5 m 4x1 mm² (klasse II).

Lyskilde: LED 2700K, 3000K og 4000K. 40W pr. hoved.

 

Materialer og finish:

• Finish: Aluminiumsfarvet eller cortenfarvet. Struktureret overflade, pulverlakeret.

• Top: Støbt aluminium

• Hoved: Støbt aluminium

• Mast: Ekstruderet aluminium

• Fodplade: Støbt aluminium

• Diffusor: Polykarbonat

Anbefalede artikler