Postbyens anden etape starter nu
Byggeriet forventes at stå færdig i 2024. Første støbning af Postbyens anden etape er nu gennemført. Entreprenøren KPC står for opførelsen af byggeriet, der består af et kontorhus, bolig- og hoteltårne, sundhedshus, dagligvarebutik, restauranter og caféer. Grønne passager og pladser er med til at skabe et levende og mangfoldigt bykvarter.
Tårnkranerne er i fuld sving i Postbyen, hvor byggeriet af det kommende hovedsæde for Danske Bank allerede er i gang. Næste etape af det store byudviklingsprojekt er nu igangsat med den symbolsk vigtige første støbning. Dette markerer starten til anden etape af det store bæredygtighedscertificerede projekt, der udvikles af Danica Pension.
- Anden etape af byggeriet i Postbyen markerer en milepæl. Denne væsentlige del af den kommende Postby vil, på bedst tænkelige vis, bidrage med liv og leben alle ugens dage og samtidig tilbyde skønne bilfrie uderum til glæde for såvel Københavnere som besøgende. Vores ønske er at skabe en af de mest attraktive byområder, ikke bare i København, men i hele Danmark. Det skal være et område, som folk vil besøge og være i. Det skal ikke bare ligge fantastisk godt, men også byde på en masse muligheder inden for arbejdsliv og privatliv, hvor grænsen herimellem til stadighed udviskes. Dét er med til at skabe et nyt fremtidens bykvarter, siger ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, Robert V. S. Nellemann.
Boliger, business og byliv
Centralt i byggeriets anden etape er fire slanke tårne. I to af de fire tårne, der bliver henholdsvis 15 og 29 etager, vil der være boliger. Det højeste af de slanke boligtårne bliver på højde med Rådhustårnet. Lejlighederne varierer i størrelserne fra 2 til 7 værelser og der udbydes i alt 160 boliger til leje.
To tårne kommer til at bestå af hotellejligheder. Den britisk baserede hotelgruppe edyn står bag udviklingen af 236 hotellejligheder, der alle får køkken og badeværelse. De er møntet på gæster, der besøger København og efterspørger fordelene ved en hotellejlighed kombineret med de serviceydelser og den atmosfære, som et boutique-hotel har.
I stueetagen kommer der restaurant og bar, café- og loungeområde af høj standard inden for mad og design. Målet er at skabe fleksible opholdsrum for den moderne rejsende og rekreative områder for københavnere og turister. ”The Stamp” er navnet på projektets kontorhus som ligger mellem tårnene og Danske Banks domicil ud til Carsten Niebuhrs gade. Huset er på ca. 35.000 m2 og er velegnet for såvel større og mindre virksomheder, der ønsker en central beliggenhed i et visionært og moderne bykvarter.
Postbyen er bilfri og sammen med de grønne passager og pladser vil kvarteret opleves som en mindre oase væk fra byens hektiske trafik. Biler og cykler parkeres i den store parkeringskælder med 800 offentlige parkeringspladser. Det anslås, at 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen og 20.000 dagligt vil besøge bykvarteret.
Læs også:
Stadsarkitekt Camilla van Deurs: Fokus på variation og fællesskaber i Københavns boligbyggeriKPC som totalentreprenør
I slutningen af oktober 2020 overtog KPC byggegruben, og har nu opstartet funderingsarbejdet. CG Jensen er underentreprenør til KPC og skal stå for udførelsen af hele råhusentreprisen herunder funderingsarbejdet.
- Vi er stolte over at være en aktiv del af dette fantastiske byudviklingsprojekt - Postbyen. Kvarteret vil med sin beliggenhed midt i Københavns pulserende hjerte være tilgængeligt for rigtigt mange mennesker. Vi er glade og stolte over at kunne bidrage til at realisere visionen ved at opføre denne del af den kommende bydel, siger Jesper Henkel, direktør i KPC København A/S.
KPC er totalentreprenør og skal i alt bygge 92.000 m2 fordelt på 35.000 m2 til kontorhus, 32.000 m2 til boliger, hotellejligheder og retail, samt 25.000 m2 til kælder og teknik. Bygningerne skal certificeres efter DGNB-standarden, således hele projektet i Postbyen bliver bæredygtighedscertificeret.