Prospekt af Dråbebroen. Udarbejdet af billedkunstner Sophia Kalkau i samarbejde med Schønherr Landskabsarkitekter, Rambøll, Brødremenigheden og Kolding Kommune
Christiansfeld får endelig Dråbebroen
Dråbebroen vil hjælpe fodgængere over omfartsvej og opleve Christiansfeld i landskabet. Broen, der er udarbejdet af billedkunstner Sophia Kalkau har været forsinket, men er nu sat i gang.
Dråbebroen erstatter en tidligere fodgængerbro over omfartsvejen fra Christiansfeld by ud til landskabet mod vest, hvor man blandt andet møder haveanlægget Christinero, bindingsværkshuset Bulladen og Tyrstrup Kro.
Byggeriet af broen har været forsinket efter en periode med økonomiske udfordringer på grund af stigende materialepriser. Men med ekstra midler afsat i 2024-budgettet og en kontrakt med entreprenørfirmaet Jorton A/S på plads, kan arbejdet nu begynde.
Dråbebroen er udarbejdet af billedkunstner Sophia Kalkau i samarbejde med Schønherr Landskabsarkitekter, Rambøll, Brødremenigheden og Kolding Kommune.
Dråbebroen er ikke blot en funktionel forbedring for områdets bløde trafikanter, men også en vigtig landskabelig forbindelse mellem Unesco-byen og dens omkringliggende områder og oplevelser. Broens placering og design er nøje udvalgt for at bevare og forstærke det visuelle og kulturelle samspil med det omkringliggende landskab.
Broen er inspireret af byhistorien
Kalkau har i formgivningen ladet sig inspirere af Christiansfelds rige kulturarv og er formet som et cirkelslag, et tema der oprinder fra byens historiske brønde. Udskæringerne i rækværket tager imod og leger med lys og skygge.
Formand for udvalget Plan og Teknik Jakob Ville glæder sig over, at broen nu endelig kan realiseres.
- Jeg er vildt glad for, at arbejdet med at bygge Dråbebroen nu kan gå i gang. Det er virkelig noget, vi har kæmpet for i udvalget, for broen er afgørende for trafiksikkerheden for områdets bløde trafikanter og bliver samtidig et stort, nutidigt kunstværk, fortæller Jakob Ville og tilføjer:
- Broen bliver smuk og helt unik og den bliver endnu mere betydningsfuld nu, hvor haveanlægget Christinero bliver renoveret med midler fra A.P. Møller Fonden. Tilsammen bliver Dråbebroen og Christinero endnu en god grund til at lægge vejen forbi Christiansfeld.
Præst i Brødremenigheden Jørgen Bøytler glæder sig over, at Kolding Kommune har gjort det muligt at bygge Dråbebroen:
- Broen vil med sin udformning og materialevalg passe fint ind i UNESCO-byen. Dråbebroen vil blive et vigtigt led i den oplevelse, det er, at vandre fra Favrvrågård via Christinero ind til byen og vil medvirke til at give mange gæster og borgere i byen mulighed for at opleve Christiansfeld i landskabet og en smuk ankomst til byen. Broen bliver et æstetisk scoop, der vil højne indtrykket af Christiansfeld endnu mere, siger Jørgen Bøytler.
Brødremenigheden har sammen med Kolding Kommune været med til at vælge broens placering. Dråbebroen er planlagt til at ligge midt imellem Lindegade og Nørregade, hvor den ikke vil forhindre det direkte kig fra gaderne og ud i det åbne landskab.
Dråbebroen forventes at være klar til brug sidst i foråret 2025.