
Architect @ Work London 2019
Den kuraterede messe åbner snart – i år med fokus på biomaterialer
I FORUM i København kan man på ARCHITECT@Work Copenhagen d. 7. og 8. september opleve over 200 innovative produkter, hvor hver eneste er blevet gennemprøvet og udvalgt af et team af arkitekter og indretningsarkitekter. På messen har The Natural Material Studio også lavet en udstilling med danske biomaterialer
Lige nu er det klart, at vi som mennesker belaster klodens tilstand så afgørende, at videnskabsfolk taler om, at planeten Jorden er gået ind i en helt ny geologisk tidsalder: Den antropocæne tidsalder – eller med andre ord menneskets tidsalder. FN’s Udviklingsprograms øverste chef Achim Steiner har for nylig udtalt, at vi er den første generation, der lever i en æra, der er defineret af menneskets valg. Det, vi beslutter, vil afgøre om vores art faktisk kan overleve.
Men dette i baghovedet er det nødvendigt at sætte fokus på brugen af klodens ressourcer i alt, vi foretager os. Det centrale tema for 2022-udgaven af ARCHITECT@Work er således også naturressourcer. The Natural Material Studio præsenter en interaktiv installation: A Material Transition, som består af biomaterialer fra Danmarks landskab: Kysten, havet, markerne, engene mm. Installationen opfordrer til refleksion, hvor formålet er at fremkalde en følelse af atter at blive forbundet med naturen. Bonnie Hvillum, som står bag The Natural Material Studio, håber, at udstillingen kan påvirke arkitekter, rådgivere og designere til at tænke på naturressourcer som et designmateriale.
Klik her for at registrere dig og få gratis adgang
Architect @ Work London 2019, Foto af Marek Sikora
I dialog med branchen
Udstillere på messen er gennemprøvet af en jury af arkitekter og indretningsarkitekter, og den udvælgelse gør ARCHITECT@Work til noget særligt, så man i behagelige, loungeagtige omgivelser kan tale direkte med andre professionelle fra branchen, som er seriøse omkring bæredygtighed i deres arbejde.
Læs også:
Kristian fra SHL om Ahlmark Rocket & Tigerli: ”Det er lidt af en månelanding inden for træbyggeri”
Innovation er centralt, og på årets messe deler anerkendte arkitekter og indretningsarkitekter ud af deres erfaringer fra nyligt overståede prestigeprojekter. Dan Pham fra Home.Earth fortæller om sin nye model for at bygge med absolut bæredygtighed, og Sonja Stockmarr fra Henning Larsen kan pege på konkrete projekter, hvor man i projekteringen har fokus på klima fra starten. Mads Hulmose Wagner fra MOE fremviser hvordan, træ som materiale rummer et stort potentiale, og Kristian Ahlmark fra SHL Architects fortæller om projektet ‘Rocket&Tigerli’ – den højeste træbygning i verden, som i øjeblikket er ved at blive opført i Winterthur, Schweiz.
Se hele foredragsprogrammet her