
Klimaskærm monteret ved Folehaven, skybruds-regn fra tagene ledes ned i den støjdæmpende kerne, der kan opmagasinere og efterfølgende fordampe skybruds-regnen.
Naturstøjskærme har et 60-67 % lavere klimaaftryk
Naturstøjskærme kan mere end dæmpe støj, og naturhegn mere end give læ. De kan også påvirke klimaaftrykket med 60-67% lavere CO2-aftryk end løsninger i stål, aluminium og komposit, viser nye tal fra Sweco udarbejdet for PileByg.
Faktisk kan der direkte opnås en klimagevinst ved at satse på træ-støjskærme, da træ optager og lagrer CO2 i modsætning til stål, der er et af de mest klimabelastende materialer i byggeriet.
De nye tal er udarbejdet af den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed SWECO på foranledning af producent af støjskærme igennem snart 30 år, PileByg as.
Ryfast tunellen
Skærme med lang levetid og smuk patinering.
Lang levetid og et gennemtænkt designprincip er kernen i et bæredygtigt design. Naturstøjskærmene er CE-certificeret til +36 år.
Facaderne er IKKE konstruktionsbærende, og de kan ældes og patinere smukt, i lighed med raftehegn, uden vedligehold. Statikken er gemt i skærmenes rammer.
Beplantning er samtidig en del af designfilosofien – af flere grunde. Beplantning bekæmper opvarmningen af byen, og grønne planter bidrager med en levende og graffiti-resistent facade.
Det bidrager til en øget biodiversitet, og i modsætning til ”varme materialer” som stål og aluminium, så kan træ og beplantning let kravle på træfacader.
Montering med prefab elementer
PREFAB sikrer enkel montering.
Naturstøjskærmen leveres som PREFAB-elementer, klar til montering – og med facader i enten afbarket eller barket pil.
PileByg håber også, der kommer et gennembrud for traditionelle støjskærme i skåret træ, og giver et eksempel med den erfarne producent Fahlenkamp i Tyskland.
Klimaskærm – en løsning på støj og oversvømmelse ved skybrud
PileByg as har knap 30 år erfaring med udvikling og produktion af CE-certificerede og bæredygtige støjskærme, og naturstøjskærmskonceptet er præmieret med Den Danske Designpris.
Senest har virksomheden medvirket i udviklingen af en klimastøjskærm i samarbejde med Københavns Universitet og Teknologisk Institut.
Klimaskærmen dæmper ikke kun støjen, den har også en indbygget LAR-funktion. (Lokal Afledning af Regnvand), der afhjælper oversvømmelse ved skybrud, og den kan bidrage med afkøling ifht. temperaturstigninger i urbane miljøer.
Figur af materialepyramide
Fakta: Klimagevinsten ved støjskærme af træ vs. stål
Hvor der vælges en grøn støjskærm i stedet for en stålskærm, er der en nettogevinst for klimaet på ca. 159,7 kg CO2e/m2 samlet i CO2e lagret i træet og sparet CO2e fra fortrængning af en stålskærm.